top of page

Συμπεράσματα από το 2ο Συμπόσιο

IMG-3

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Απολογισμός του 2ου Συμποσίου "Το δέντρο της Logo εν Ελλάδι"

9 Δεκεμβρίου 2022

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και από τις 8:30 πμ έως τις 5:00 μμ, πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, το 2ο Συμπόσιο "Το δέντρο της Logo εν Ελλάδι" (https://www.logotreegr.net/). 

Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.),  το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Υπηρεσιών και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά (NetLab) που ήταν και ο οικοδεσπότης του Συμποσίου και τον εκπαιδευτικό οργανισμό ρομποτικής STEM Education.  Την ευθύνη της διοργάνωσης του Συμποσίου είχε η Οργανωτική Επιτροπήτου.

Το Συμπόσιο χαιρέτησαν εκ μέρους της ΠΑΠΕΔΕ ο Πρόεδρός της Β. Δημητρόπουλος, εκ μέρους του NetLab ο καθηγητής Χρ. Δουληγέρης, ενώ εκ μέρους του STEM Education διαβάστηκε χαιρετισμός του κ. Ι. Σομαλακίδη ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω του ότι συνόδευε την ελληνική ομάδα ρομποτικής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) στο Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Συμπόσιο παρουσιάστηκαν 15 δια ζώσης και 5 βιντεοσκοπημένες δεκαπεντάλεπτες ομιλίες.  Το περιεχόμενο όλων των ομιλιών (παρουσίαση και βίντεο) έχει αναρτηθεί στο site του Συμποσίου. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Ευκλείδεια Γεωμετρία σε ψηφιακά περιβάλλοντα" του Νίκου Δαπόντε. 

Στο πλαίσιο του Συμποσίου σε εργαστήριο υπολογιστών διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία εργαστήριο με θέμα "Από την επίγεια στην εναέρια εκπαιδευτική ρομποτική: Εξετάζοντας τη χρήση των drones", το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Πληροφορικής του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ (https://www.logotreegr.net/drones).

Στο σύντομο απολογισμό κατά το κλείσιμο του συνεδρίου εκφράστηκε ομόφωνα η ικανοποίηση για την υψηλή ποιότητα των παρουσιάσεων. 

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά την ΠΑΠΕΔΕ και το NetLab για την προσφορά του καφέ, αναψυκτικών και των παρελκόμενών τους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του Συμποσίου. Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια των φοιτητριών του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ στη Γραμματεία.

Μετά το Συμπόσιο στάλθηκαν ηλεκτρονικά αφενός βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολούθησαν το Συμπόσιο ή/και το Εργαστήριο και αφετέρου βεβαιώσεις στους ομιλητές του Συμποσίου και στους εισηγητές του Εργαστηρίου για τα drones.

Αμέσως μετά το Συμπόσιο στο γεύμα που έγινε στο παρακείμενο φιλόξενο "Πέτρινο" μεταξύ των παρευρισκομένων συζητήθηκε η οργάνωση του 3ου Συμποσίου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής τον  Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2024, ενώ έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις για το χώρο που θα φιλοξενηθεί αυτό. 

Είπαν...

Το δέντρο», του Έζρα Πάουντ...

Στάθηκα ακίνητος και ήμουν μέσα στο δάσος ένα δένδρο
Ξέροντας την αλήθεια για όσα ήσαν άλλοτε αθώρητα.
Μιλώ για τη Δάφνη και για το τόξο από δάφνη
Και το ζευγάρι των γερόντων που φιλοξένησε θεούς
Κι έγινε δρυς-φλαμουριά ανάμεσα στον κόσμο
Και τούτο αφού πιο πριν οι θεοί είχαν δεχθεί από αυτούς
Ευγενική φιλοξενία και είχαν  προσκληθεί να εισέλθουν
Στην εστία  της καρδιάς που ήταν το σπίτι τους,
Τότε μπορέσανε να κάνουν αυτό το θαυμάσιο πράγμα.
Όμως εγώ ήμουν ένα δένδρο μέσα στο δάσος
Και κατανόησα πολλά καινούργια πράγματα
Που στο μυαλό μου πριν ήσαν παράλογα.» 

Ευχαριστούμε θερμά για όλα!

Εις το επανιδείν...

 

Με εκτίμηση,

Κ. Σαλπασαράνης

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους παρουσιαστές.

 

Είθε το δέντρο να μεγαλώσει και να δώσει και άλλες ιδέες.

Α. Μικρόπουλος

Ευχαριστίες

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τις εξαιρετικές εργασίες που παρουσιάστηκαν, καθώς για το υπέροχο εργαστήριο των drones. 

 

Είθε το logotree να μεγαλώνει συνεχώς και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και "εγκάρδιων" συνεργασιών. 

Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και δημιουργικότητα!

 

Με εκτίμηση,

Κ.Σαλπασαράνης

Λίγα λόγια

Το επίπεδο των παρουσιάσεων κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ υψηλό, οι ομιλητές δεν χρησιμοποιούσαν ξύλινη γλώσσα,  έλεγαν ουσιαστικά πράγματα, όχι κοινοτυπίες και μίλαγαν απ την ψυχή τους για ό,τι τους απασχολεί ή τους αρέσει να κάνουν. Οι ιστορίες τους ήταν νομίζω πολύ ενδιαφέρουσες και διδακτικές. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Τάσο που είχε την πρωτοβουλία και ανέλαβε και την ευθύνη να το φέρει σε πέρας μέχρι τέλους, ενώ σε πολλά σημεία θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει

Μαρία Σκιαδέλλη

bottom of page