Σεμινάρια...
-
Σχεδίαση και διοργάνωση ενός 3-ωρου σεμιναρίου για 15 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Τεχνική αντεστραμμένης τάξης βασισμένη σε Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα για τον προγραμματισμό» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2018, 5-8μμ, στο Ε.Κ. Νέας Σμύρνης, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 44 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «4! τρόποι να γίνει ξανά, στο οπτικό προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch-2» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 10, 11, 17, 18, 24, 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2018, 4:30-7:30μμ, στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 75 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης και καινοτομίας σε μικρόκοσμους στο οπτικό προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch-2» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 18, 24 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2017 στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 64 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Η τμηματοποίηση του κώδικα στον οπτικό προγραμματισμό με πλακίδια (σενάρια κώδικα σε αντικείμενα, καταστάσεις, κλώνους και διαδικασίες)» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 8, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2017 στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 64 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Ο ρόλος της αναπαράστασης των δεδομένων σε ένα πρόγραμμα Η/Υ» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 18, 24 και 25 Ιανουαρίου 2017 στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση ενός τρίωρου τριών σεμιναρίου για 49 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Η εφαρμογή και η προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία μέσα από τη διαδικασία συμμετοχής σε μαθητικούς διαγωνισμούς» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στο 7ο Λύκειο Καλλιθέας, με εισηγητές τους κ.κ. Απ. Αμπαριώτη και Ι. Τούρλο.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 80 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Αξιολόγηση του κώδικα και αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 23, 29 και 30 Νοεμβρίου 2016 στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση 20-ωρου σεμιναρίου για 25 καθηγητές πληροφορικής - πολλαπλασιαστές, με τίτλο «Εφαρμογές του μικροελεγκτή Arduino, προγραμματιζόμενου στα περιβάλλοντα Ardublock και Wiring C, στα πλαίσια της διδασκαλίας της πληροφορικής» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21, 23, 27, 28, 29 Ιουνίου 2016 στο Ε.Κ. Νέας Σμύρνης, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Σπυρίδωνα-Πολυχρόνη Λιωνή.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 54 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Τα ΚωδικΟράματα ως εργαλεία διδακτικής του προγραμματισμού» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 2, 5 και 12 Φεβρουαρίου 2016 στα Ε.Κ. Νέας Σμύρνης και Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Τάσο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση δύο 3-ωρών σεμιναρίων για 63 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Αυτοματισμοί με το Lego WeDo και προγραμματισμός του με Scratch» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Ε.Κ. Νέας Σμύρνης, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Χρήστο Σαρτζετάκη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 78 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Εισαγωγή στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό με τη χρήση εκπαιδευτικών σεναρίων στο προγραμματιστικό περιβάλλον Alice3 στα πλαίσια του νέου μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής της Α’ Λυκείου» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 24 Απριλίου, 8 & 15 Μαΐου 2015 στο Ε.Κ. Νέας Σμύρνης, με εισηγητές τους κ.κ. Ιωάννη Τερζάκη και Βασίλειο Βασιλάκη, εκπαιδευτικούς πληροφορικής.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τρίωρου σεμιναρίου για 115 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Θέματα διδακτικής του προγραμματισμού Η/Υ, μέρος ΙΙ», που έγινε στις 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015 στη Ν. Σμύρνη και στις 23, 30 Μαρτίου 2015 στον Κορυδαλλό, 4:30-7:30μμ, στα εργαστήρια πληροφορικής του 3ου Ε.Κ. της Δ΄ Αθήνας. (Ν. Σμύρνη) και του 3ου Ε.Κ. Πειραιά (Κορυδαλλού).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τρίωρου σεμιναρίου για 159 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Θέματα διδακτικής του προγραμματισμού Η/Υ, μέρος Ι», που έγινε στις 16, 20 και 27 Φεβρουαρίου και στις 2, 6, 9 και 13 Μαρτίου 2015, 4:30-7:30μμ, στα εργαστήρια πληροφορικής του 3ου Ε.Κ. της Δ΄ Αθήνας. (Ν. Σμύρνη) και του 3ου Ε.Κ. Πειραιά (Κορυδαλλού).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τρίωρου σεμιναρίου για 111 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Εισαγωγή στους αυτοματισμούς -με το WeDo στο Scratch- για μικρούς μαθητές» που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 26 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου, 4-7μμ στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου ΕΚ της Δ΄ Αθήνας. (Ν. Σμύρνη). Το σεμινάριο έγινε με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO-Hellas, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
-
Συνδιοργάνωση σε συνεργασία με την ομάδα επιμόρφωσης του 4ου Ε.Κ. Πειραιά (Αγ. Ιωάννη Ρέντη) και το ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων, τετράωρου σεμιναρίου για 39 καθηγητές πληροφορικής των Κυκλάδων, με τίτλο «Εισαγωγή στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets (Android) με το App Inventor» που πραγματοποιήθηκε 12:00 – 14:00, την 21η Νοεμβρίου & την 5η Δεκεμβρίου εξ αποστάσεως με χρήση του hang out της Google.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση ενός σεμιναρίου συνολικής διάρκειας 51 ωρών (15 ώρες διά ζώσης και 36 εξ αποστάσεως) για 31 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τον προγραμματισμό Η/Υ» που πραγματοποιήθηκε από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2014, στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο της Δ΄ Αθήνας, με εισηγητές τους Α. Λαδιά, Δ. Φωτιάδη και Γ.Παπαδόπουλο.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση πέντε 3-ωρών σεμιναρίων για 88 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Εκπαιδευτικά σενάρια προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch, με αλγορίθμους επίλυσης προβλημάτων προερχόμενων από το χώρο της ρομποτικής» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 20 & 29 Μαΐου στο 4ο ΓΕΛ Αλίμου και 21, 30 Μαΐου & 2 Ιουνίου στο 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας με εισηγητές τους κ.κ. Δημήτριο Φωτιάδη και Γεώργιο Παπαδόπουλο εκπαιδευτικούς πληροφορικής.
-
Συντονιστής σε 2ωρο εργαστήριο «Προγραμματισμός Η/Υ γυμνασίου» στην εκπαιδευτική διημερίδα «Διδάσκοντας στο σύγχρονο σχολείο. Διδακτικές προτάσεις και πρακτικές», που διοργάνωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταπτυχιακών Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, 9 και 10 Μαΐου 2014. Στο εργαστήριο που παρακολούθησαν 25 εκπαιδευτικοί, παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής Δημήτρη Φωτιάδη και Γεώργιο Παπαδόπουλο, με το λογισμικό Prezi, σενάρια προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch με αλγορίθμους προερχόμενους από προβλήματα ρομποτικής.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 74 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο«Εκπαιδευτικές εφαρμογές του μικροϋπολογιστή Raspberry pi και προγραμματισμός του σε περιβάλλοντα Scratch και Python», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 31/3, 2/4 και 7/4, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Κώστα Σαλπασαράνη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση έξι 3-ωρών σεμιναρίων για 132 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Εισαγωγή στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets (Android) με το App Inventor», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 10/3, 18/3, 1/4 και 8/4 στο 4ο Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Ρέντη), με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής κ.κ. Μ.Λ. Καρδαρά, Π. Μακρυγιάννη, Ν. Ξεφτεράκη και Π. Χαλδαίου και στις 28/3 και 4/4 στο 6ο Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Κορυδαλλού) με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής κ.κ. Γ. Σανδαλή και Ι. Σαραντέα.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση πέντε 3,5-ωρών σεμιναρίων για 97 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Εκπαιδευτική ρομποτική: Εισαγωγή στον προγραμματισμό του ρομπότ MindStorm NXT της Lego», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 11, 13 & 27 Μαρτίου στο 4ο ΓΕΛ Αλίμου και στις 17 και 19 Μαρτίου στο Ζάννειο ΓΕΛ Πειραιά με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ.κ. Απόστολο Αμπαριώτη (Τεχνικό ΠΛΗΝΕΤ Δ’ Αθήνας).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 102 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο«Εισαγωγή στην κατασκευή εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών λαβυρίνθων στο οπτικό περιβάλλον του GameMaker», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 7, 14 & 21 Μαρτίου 2014 στο ΕΠΑΛ Γλυφάδας, με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής κ.κ. Μ. Μαντουβάλου και Κ. Φλώρο.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση δύο πιλοτικών 3-ωρών σεμιναρίων για 44 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο«Εισαγωγή στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets (Android) με το App Inventor», τα οποία πραγματοποιήθηκαν την 24η και 25η Φεβρουαρίου 2014 στο 4ο Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Ρέντη), με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής κ.κ. Μ.Λ. Καρδαρά, Π. Μακρυγιάννη, Ν. Ξεφτεράκη, Γ. Σανδαλή και Π. Χαλδαίου.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 139 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο«Ανάπτυξη εκπαιδευτικών ρομποτικών ιδιοκατασκευών με το Arduino και παιδαγωγική αξιοποίησή τους στην τάξη», τα οποία πραγματοποιήθηκαν την 6η, 11η και την 17η Φεβρουαρίου 2014 στο 8ο Γυμνάσιο Πειραιά, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Φώτιο Τερζή.
-
Σχεδίαση και συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση του 4ου Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Ρέντη), 12-ωρου αλληλοδιδακτικού σεμιναρίου εργαστηριακής πράξης για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Προγραμματισμός ψηφίδων σε περιβάλλον App Inventor2 και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού επιμόρφωσης ενηλίκων», που πραγματοποιήθηκε τον Χειμώνα του 2014, στο 4ο Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Ρέντη).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση πέντε 3-ωρών σεμιναρίων για 152 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο «Ομαδοσυνεργατικά εκπαιδευτικά σενάρια για την εισαγωγή του προγραμματισμού στο δημοτικό και το γυμνάσιο», τα οποία πραγματοποιήθηκαν την 3η, 6η, 10η, 13η και την 17η Δεκεμβρίου 2013 στο 3ο ΕΚ της Δ΄ Αθήνας (Ν. Σμύρνης) και στο 6ο ΕΚ του Πειραιά (Κορυδαλλού) για καθηγητές πληροφορικής.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση ενός 3-ωρου σεμιναρίου για 39 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Η εκπαιδευτική αξιοποίηση της ρομποτικής στην ανάπτυξη διαθεματικών projects» το οποίο πραγματοποιήθηκε την 19η Απριλίου 2013 στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Αλίμου με εισηγήτριες τις κ.κ. Στασινή Φράγκου και Αγνή Παχούλη.
-
Συνδιοργάνωση με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ3 της Δ΄ Αθήνας κ. Μιχαήλ Σαλίχο σεμιναρίου 36 ωρών (12 τρίωρων συναντήσεων) από 5 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Απριλίου, με θέμα «Ειδικευμένες τεχνικές και λειτουργίες με το ρομποτικό σύστημα Lego Mimnstorm ΝΧΤ» με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Απόστολο Αμπαριώτη, στο 7ο ΓΕΛ Καλλιθέας.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τεσσάρων 3-ωρών σεμιναρίων για 116 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Kodu: Μια οπτικοποιημένη γλώσσα αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού για την παραγωγή παιχνιδιών» τα οποία πραγματοποιήθηκαν 5:30΄‐8:30΄μμ στο 3ο ΣΕΚ Δ΄Αθήνας/Νέας Σμύρνης και στο 6ο ΣΕΚ Πειραιά/Κορυδαλλού, στις εξής ημερομηνίες: 5,6,12,13 Ιουνίου 2012, με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Φωτιάδη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τριών 3-ωρών σεμιναρίων για 121 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Εκπαιδευτικά σενάρια στον προγραμματισμό Η/Υ σε ΒΥΟΒ-Scratch στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής του Γυμνασίου» τα οποία πραγματοποιήθηκαν 5:30΄‐8:30΄μμ στο 3ο ΣΕΚ Δ΄Αθήνας/Νέας Σμύρνης και στο 6ο ΣΕΚ Πειραιά/Κορυδαλλού, στις εξής ημερομηνίες: 22,23,29 Μαΐου, με εισηγητή τον Αναστάσιο Λαδιά και συνεισηγητές/τριες τις Άννα Σαριδάκη και Πηνελόπη Μαλλιάρα.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση τεσσάρων 3-ωρών σεμιναρίων για 151 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Εκπαιδευτικά σενάρια στον προγραμματισμό Η/Υ σε StarLogo TNG στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής του Γυμνασίου» τα οποία πραγματοποιήθηκαν 5:30΄‐8:30΄μμ στο 3ο ΣΕΚ Δ΄Αθήνας/Νέας Σμύρνης και στο 6ο ΣΕΚ Πειραιά/Κορυδαλλού, στις εξής ημερομηνίες: 8,9,15,16 Μαΐου, με εισηγητή τον Αναστάσιο Λαδιά και συνεισηγητές/τριες τους/τις Άννα Σαριδάκη, Πηνελόπη Μαλλιάρα, Γεωργία Σανδαλή και Ιωάννη Σαραντέα.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση πέντε 3-ωρών σεμιναρίων για 158 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Εισαγωγή στον προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδευτικά σενάρια από τους Οδηγούς του Εκπαιδευτικού του νέου Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης» τα οποία πραγματοποιήθηκαν 5:30΄‐8:30΄μμ στο 3ο ΣΕΚ Δ΄Αθήνας/Νέας Σμύρνης και στο 6ο ΣΕΚ Πειραιά/Κορυδαλλού, στις εξής ημερομηνίες: 27 & 28 Μαρτίου και 3, 4 & 24 Απριλίου, με εισηγητή τον Αναστάσιο Λαδιά και συνεισηγητές/τριες τους/τις Άννα Σαριδάκη, Πηνελόπη Μαλλιάρα, Γεωργία Σανδαλή και Ιωάννη Σαραντέα.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση δύο 3-ωρών σεμιναρίων για 97 καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Ο προγραμματισμός των Η/Υ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής του γυμνασίου» τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Μαρτίου, 5:30΄‐8:30΄μμ στο 3ο ΣΕΚ Δ΄Αθήνας/Νέας Σμύρνης και την Τετάρτη 14 Μαρτίου, 5:30΄‐8:30΄μμ στο 6ο ΣΕΚ Πειραιά/Κορυδαλλού, με εισηγητή τον Αναστάσιο Λαδιά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση -ως μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης του Μαθήματος Τ.Π.Ε. για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας- τεσσάρων επιμορφωτικών ημερίδων (9:00-14:00) για εκπαιδευτικούς πληροφορικής που διδάσκουν το μάθημα των ΤΠΕ σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ΕΑΕΠ της Αττικής (Α΄ Αθήνας-70ο Δ.Σ. Αθηνών-26/1/2012, Β΄ Αθήνας & Ανατ. Αττικής- Δημ. Αμφιθέατρο Δήμου Παπάγου-7/2/2012, Γ΄ Αθήνας & Δυτ. Αττικής- 3ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου-8/2/2012, Δ΄Αθήνας & Πειραιά- 2ο Δ.Σ. Μοσχάτου- 14/02/2012. Δες http://primedu‐tpe.sch.gr/
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Προγραμματισμός καθοδηγούμενος από γεγονότα στο προγραμματιστικό περιβάλλον Kodu», που έγινε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, στο εργαστήριο Η/Υ του Γυμνασίου Κρυονερίου με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Φωτιάδη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Βασικές αρχές προγραμματισμού Η/Υ για το Δημοτικό Σχολείο στο προγραμματιστικό περιβάλλον της EasyLogo», που έγινε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στο εργαστήριο Η/Υ του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με εισηγήτρια την κα. Μαρία Σκιαδέλλη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Προγραμματισμός ηλεκτρονικών αυτοματισμών στο Scratch», που έγινε την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο εργαστήριο Η/Υ του γυμνασίου της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη με εισηγητή τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Kodu: Μια οπτικοποιημένη γλώσσα αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού για την παραγωγή παιχνιδιών», που έγινε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στο εργαστήριο Η/Υ του Γυμνασίου Κρυονερίου με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Φωτιάδη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας σαν τον Mondrian. Σύγχρονες τάσεις της γλώσσας LOGO», που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2011, στο εργαστήριο Η/Υ του 2ου ΠΕΚ Αθηνών με εισηγήτρια την κα. Μαρία Σκιαδέλλη.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 6 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού στο περιβάλλον της Imagine Logo», που έγινε στις 8 και 15 Δεκεμβρίου 2010, σε εργαστήριο Η/Υ των Σχολών Δούκα, με εισηγητή τον κ. Βασίλη Οικονόμου.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Εισαγωγή στον προγραμματισμό μέσω του περιβάλλοντος StarLogo TNG», που έγινε στις 6 και 20 Δεκεμβρίου 2010, σε εργαστήριο Η/Υ του 2ου ΠΕΚ Αθηνών, με εισηγητή τον κ. Βυζαντινό Ρεπαντή.
-
Συνδιοργάνωση ημερίδας με υπόλοιπους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ19 Αττικής και ΠΕΚΑΠ, με θέμα: «Η Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο. Προκλήσεις και Προοπτικές», που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2010, στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής που υπηρετούν στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 20 ωρών για καθηγητές της Β/θμιας εκπαίδευσης, με τίτλο: «Εκπαιδευτική αξιοποίηση ρομποτικής», που έγινε στις 13, 20, 27 Μαΐου και 3, 10 Ιουνίου 2010, στο εργαστήριο Η/Υ του Γυμνασίου Κρυονερίου με εισηγήτριες τις κ.κ. Στασινή Φράγκου και Δρ. Κυπαρισσία Παπανικολάου.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Προτάσεις για τη διδασκαλία της Logo στη γ’ γυμνασίου», που έγινε στις 15 και 20 Απριλίου 2010, σε εργαστήριο Η/Υ του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων, με εισηγητή τον κ. Σωτήρη Χαϊμαντά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Αξιοποιώντας Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», που έγινε στις 17/3/2010, σε εργαστήριο Η/Υ των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι με εισηγητές τους κ.κ. Γιάννη Κωτσάνη και Βασίλη Οικονόμου.
-
Σχεδίαση και συντονισμός της παράλληλης συνεδρίας της πληροφορικής στην ημερίδα «Καινοτομίες και κριτική σκέψη: Αναζητώντας πρακτικές για τη σχολική τάξη» του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων της Β΄ Δ.Δ.Ε. Αθήνας και των Ελληνοαμερικανικών Ιδρυμάτων (Κολλέγια Αθηνών – Ψυχικού). Εισηγητές και θέματα: «Από τον Newton στο CERN» Δρ. Κ. Δημητρίου & Γ. Διπλάρης, «Δομή κειμένου στα σχολικά εγχειρίδια Πληροφορικής» Δρ. Γρ. Τσαγκάνου, «Κοινότητες μάθησης με τη χρήση ρομποτικής» Δρ. Ε. Γουλή & Ms Στ. Φράγκου, «Ελληνικά Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Κοινωνικά Δίκτυα - Μελέτη περίπτωσης: «Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης» Ms Κ. Γλέζου, «Υβριδικό μοντέλο στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής. Μια μελέτη περίπτωσης» Ms Π. Μαλλιάρα, «"Διερεύνηση-Πειραματισμός-Επίλυση" σε καινοτόμες σχολικές δραστηριότητες. Υπάρχει ρόλος για τον Καθηγητή Πληροφορικής;» Δρ. Ι. Κωτσάνης & Β. Οικονόμου. Ψυχικό, 27 Φεβρουαρίου 2010.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Κλασσικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη γεωμετρία της χελώνας στο λιτό περιβάλλον της MSW Logo», που έγινε στις 12 & 19 /1/2010, στο εργαστήριο Η/Υ του των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου με εισηγήτρια την κ. Μίρκα Κουκά.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Εισαγωγή στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch», που έγινε στις 12 & 19 Νοεμβρίου 2009, στο εργαστήριο Η/Υ του 1ου ΓΕΛ Γλυκών Νερών με εισηγητή τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής των γυμνασίων, με τίτλο: «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε περιβάλλον Logo Microworlds Pro», που έγινε στις 15, 22 & 29 Οκτωβρίου 2009, στο εργαστήριο Η/Υ του 5ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου με εισηγήτρια την Μαρία Σκιαδέλλη (Ms).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου – βιωματικού εργαστηρίου 3+3+3 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «H κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών ως κίνητρο και πρακτική στη διδασκαλία του προγραμματισμού – η περίπτωση του Game Maker», την 3η, 10η & 17η Μαρτίου 2009, στο εργαστήριο Η/Υ του 2ου ΠΕΚ Αθηνών με εισηγητή τον κ. Βυζαντινό Ρεπαντή (Ms).
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου 12 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «Σχεδίαση και ανάπτυξη εκπαιδευτικών μικρόκοσμων σε logo-like περιβάλλοντα», που έγινε το χειμώνα/άνοιξη του 2009, στο εργαστήριο Η/Υ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με εισηγητή τον κ. Βασίλη Οικονόμου.
-
Σχεδίαση και διοργάνωση σεμιναρίου 15 ωρών για καθηγητές πληροφορικής, με τίτλο: «η φιλοσοφία τηςLogo-θεωρία και πράξη», που έγινε το χειμώνα/άνοιξη του 2009, στο εργαστήριο Η/Υ του 5ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Γλέζου (Ms).
-
Σχεδίαση και συνδιοργάνωση με το Κολλέγιο Ψυχικού του σεμιναρίου «εκπαιδευτικές δυνατότητες των λογισμικών STAR LOGO TNG, GAME MAKER και LEGO NXT», που έγινε στο θέατρο Χωρέμη του Κολλεγίου Ψυχικού την 25/11/2008 και παρακολούθησαν καθηγητές πληροφορικής. http://www.haef.gr/gr/ann_report/08_09/35-48.pdf σελ. 6
-
Σχεδίαση και συνδιοργάνωση με το Κολλέγιο Ψυχικού του σεμιναρίου «Εφαρμοσμένες Καινοτόμες Προσεγγίσεις στη Διδακτική της Πληροφορικής», που έγινε στο θέατρο Χωρέμη του Κολλεγίου Ψυχικού την 3/6/2008 και παρακολούθησαν καθηγητές πληροφορικής.
-
Σχεδίαση και συνδιοργάνωση με τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Β’ Αθήνας & Ανατ. Αττικής του σεμιναρίου «ΑξιοποίησηLogo-like περιβάλλοντος στη διδακτική – μαθησιακή διαδικασία», που έγινε στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού την 13/3/2008, 17:00’-20:00’ και παρακολούθησαν καθηγητές πληροφορικής.
-
Σχεδίαση και συνδιοργάνωση με τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Β’ Αθήνας & Ανατ. Αττικής σεμιναρίου με θέμα τη γλώσσαLogo, που έγινε στο κέντρο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα την 5/2/2008, 17:00’-20:00’ και παρακολούθησαν καθηγητές πληροφορικής.
-
Σχεδίαση και αξιολόγηση επιμορφωτικού σεμιναρίου 40 ωρών, για καθηγητές πληροφορικής (ΠE-19 & ΠE20) που διδάσκουν logo σε γυμνάσια. Θέμα: «Oι παιδαγωγικές δυνατότητες, της γλώσσας προγραμματισμού logo». Διοργάνωση: ΠEKAΠ. Xρηματοδότηση: EΠEAEK δράση 1.3.δ-I-1.2.β. Συντονίστρια: Άννα Σαριδάκη, Yλοποίηση: Oκτώβριος - Nοέμβριος 1998. KEK Δήμου Aγ. Aναργύρων.
-
Σχεδίαση και αξιολόγηση επιμορφωτικού σεμιναρίου 40 για καθηγητές πληροφορικής (ΠE-19 & ΠE20) που διδάσκουν logo σε γυμνάσια. Θέμα: «Oι παιδαγωγικές δυνατότητες, της γλώσσας προγραμματισμού logo». Διοργάνωση: ΠEKAΠ. Xρηματοδότηση: EΠEAEK δράση 1.3.δ-I-1.2.β, Συντονίστρια: Άννα Σαριδάκη. Yλοποίηση: Aπρίλιος - Mάιος 1998. Eργαστήριο πληροφορικής ΠEKAΠ.